Foto: Kollaaž (Ragne Värk)

Lauake, kata end poole tunniga: kolm lihtsat ja rahasäästlikku rooga Ragne Värgilt

Ragne Värk, 04.05.2024

Keda meist ei kiusaks alatasa mõte, kuidas jõuaks lauale maitsev, tasakaalukas, toitev, rahasäästlik ja lihtsalt valmiv roog?

Nuudlid teriyaki’s

Kõige olulisem võtmesõna on imeline ja erinevate maitsevarjunditega kaste, mis kõik täiuslikuks tervikuks seob.
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
2 portsjonit
  1. 150 g munanuudleid
  2. 200 g kanakintsuliha
  3. soola, pipart
Kaste
  1. 1 sl võid
  2. 2 tükeldatud küüslauguküünt
  3. 2 sl sojakastet
  4. 2 tl pruuni suhkrut
  5. 2 sl teriyaki’t
  6. 2 sl majoneesi
  7. 2 sl vett
  8. 0,5 tl Sriracha kastet
  9. 1 tl sidrunist pressitud mahla
  1. Keeda nuudleid soolaga maitsestatud vees, nõruta lohakalt (selleks kulub u neli minutit). Prae tükeldatud kana, vahepeal maitsesta soola-pipraga. Tõsta kõrvale.

  2. Sulata pannil või, lisa küüslauk ja kuumuta kergelt. Lisa ülejäänud komponendid ja hoia nõrgal tulel segunemiseni. Tõsta juurde nuudlid ja sega kõik kastmesse. Viimasena lisa kana. Maitsesta vajadusel ja serveeri.

  3. Võid valmistada ka kanalihata.

Kodune karriroog

Tummine, maitserohke, tekitab sõltuvust! Just täpselt seesugune on karriroog, mida pistavad pintslisse suurima rõõmuga ka pere noorimad.
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
20 min
Kogus
4 portsjonit
  1. 1 sibulat
  2. 3 küüslauguküünt
  3. 1 sl hakitud ingverit
  4. 500 g kanakintsuliha
  5. soola, pipart, suhkrut
  6. 2 sl karripulbrit
  7. 1 purk kreemjat kookospiima (400 g)
  8. 1 purk purustatud tomateid (400 g)
  9. 75 g spinatilehti
  10. maitsestamiseks sidrunimahla
  1. Tükelda sibul ja küüslauguküüned. Kuumuta pannil õli ja prae sibulatükid pehmeks, lisa küüslauk ja ingver. Tee lihast väiksemad tükid, tõsta pannile. Maitsesta soola-pipraga. Prae segades mõned minutid. Sega juurde karripulber. Kuumuta läbi, lisa kookospiim ja purustatud tomatid.

  2. Hauta keskmisel kuumusel kümmekond minutit. Umbes viis minutit enne valmimist sega juurde spinat. Maitsesta lõplikult soola, pipra, suhkru ja sidrunimahlaga. Serveeri riisiga.

  3. Soovi korral lisa tšillit.

Toitev tomati-hakklihasupp

Omavalmistatud supid on nii head ja mis kõige parem – kui vaaritad suurema koguse, saad järgmisel päeval vaevata laua katta. Supp ongi järgmisel päeval veel parem ja maitserikkam.
Foto: Ragne Värk
Valmistamise aeg
30 min
Kogus
6 portsjonit
  1. 1 väiksemat sibulat
  2. 2 küüslauguküünt
  3. 1 paprikat
  4. 1 porru valget osa
  5. 175 g porgandit
  6. 300 g kartuleid
  7. 500 g hakkliha
  8. 1 tl hakitud tšillit
  9. 2 sl paprikapulbrit
  10. 1 tl vürtsköömneid
  11. 1 tl kuivatatud ürte
  12. 5 dl puljongit
  13. 2 purki purustatud tomateid
  14. 1 purk konservube
  15. soola, pipart
  1. Tükelda sibul, küüslauguküüned ja paprika. Viiluta porru. Koori ning tükelda porgand ja kartulid. Kuumuta potis õli, lisa sibul. Kuumuta läbi. Seejärel lisa küüslauk, paprikatükid ja porruviilud. Minuti pärast on hakkliha kord, maitsesta soola-pipraga ja pane potti porgand, kartulid ja tšilli. Kuumuta hakkliha roosaka värvuse kadumiseni ja sega juurde paprikapulber, vürtsköömned ja ürdid.

  2. Vala potti puljong ja purustatud tomatid. Lase keema tõusta ja kuumuta keskmisel tulel köögiviljade pehmenemiseni. Viimasena sega juurde konservoad. Maitsesta lõplikult ja serveeri.

  3. Serveeri törtsu Kreeka jogurtiga.