Foto: Jaan Heinmaa

SOE JA KERGE | Röstitud köögivilja ja kuskussi salat

Pille Enden, 26.04.2024

Soe taimne salat sisaldab röstitud köögivilju, kikerherneid ja kuskussi. Kuskussi eeliseks on see, et pole seda pole keeta vaja. Aga salatisse võib panna ka kinoad või hoopis hirssi. Kõigele sellele annab mekki karulaugupesto. Pesto võib valmistada ka basiiliku või peterselliga.

Valmistamise aeg
35 minutit + 25 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 punane sibul
  2. 1 punane paprika
  3. 1 keskmine bataat
  4. 200 g šampinjone
  5. 1 purk (400 g) kikerherneid
  6. 2 sl oliiviõli
  7. 2 küüslauguküünt
  8. 0,5 tl kuivatatud punet
  9. 3 dl kuskussi
  10. 6 dl köögviljapuljongit või vett
  11. soola
  12. musta pipart
Karulaugupesto
  1. 2 dl karulaugulehti
  2. 0,75 dl india pähkleid
  3. 2 sl oliiviõli
  4. 0,5 sidruni mahl
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini.

  2. Koori sibul ja haki jämedalt. Poolita paprika, eemalda seemned, lõika 1 cm ruutudeks. Koori bataat ja lõika 1 cm kuubikuteks. Viiluta seened. Kurna ja loputa kikerherned.

  3. Laota tükeldatud köögiviljad, seened ja kikerherned küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale õli, sega hulka purustatud küüslauk ja pune, maitsesta soola ja pipraga. Sega läbi. Küpseta 20-25 minutit kuni köögiviljad on pehmed.

  4. Vahepeal valmista pesto. Pane saumikseri kannu karulauk, india pähklid, õli, sidrunimahl ja sool. Töötle ühtlaseks, lisa vajadusel supilusikatäis või kaks vett.

  5. Valmista kuskuss. Kalla kuskuss kaussi, lisa kuum vesi või puljong ja sool. Sega läbi, kata kauss ja lase 10-15 minutit seista.

  6. Kui köögiviljad on küpsenud, lisa need kuskussile. Seejärel sega sisse pesto. Serveeri soojalt või külmalt.