Foto: Jaan Heinmaa

VEIDI SÄRTSU! Tuline carbonara

Pille Enden, 19.04.2024

Kui tavaline carbonara tundub liiga mahe, valmista see vürtsika pasta või kastmega. Selleks võib olla Koreast pärit Gochujang, Tuneesiast pärit harissa või mõni muu meelepärane tšillikaste. Nii saab kuulus Itaalia roog hoopis uue teravama maitsenüansi.

Valmistamise aeg
20 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 200 g peekonit
  2. 90 g riivitud kõva juustu (nt parmesani)
  3. 2 suurt munakollast
  4. 2 sl vürtsikat tšillikastet või -pastat (Gochujang, harissa, vm)
  5. küüslauguküüs
  6. musta pipart
  7. 320 g pastat (linguine`sid või või spagette)
  8. 3 dl pasta keeduvett
  9. soola
Valmistamine
  1. Lõika peekon väikesteks kuubikuteks ja prae pannil pruuniks.

  2. Valmista kaste. Klopi munakollased lahti, lisa 2/3 riivitud juustust, vürtsikas kaste või pasta, veidi soola, purustatud küüslauk ja pipar. Klopi ühtlaseks.

  3. Keeda pasta rohkes soolakas vees pehmeks al dente. Tõsta 2-3 dl keeduvett kastme tarvis kõrvale. Kurna pasta.

  4. Pane pasta tagasi potti, lisa kaste ja kuumuta segades mõõdukal kuumusel kuni kaste pakseneb. Kalla nii palju keeduvett, et kaste jääks kreemine.

  5. Tõsta pasta taldrikutesse, puista peale peekon ja riivjuust.