Foto: Jaan Heinmaa

PIDULIKUM KALAPÄEV | Ahjus küpsetatud tursk kurgi-, avokaado- ja mangosalsaga

Pille Enden, 02.05.2024

Tõeliselt kevadine tervislik ja kerge roog. Selle võib valmistada tursa, aga ka mõne muu valge kala fileega.  Roas on kaks salsat nii kastme kui peeneks hakitud salati näol. Kurgi-, mango- ja avokaadosalsa annab värskust ja värvi. Salsakaste lisab parajalt vürtsikust ja kala ei kuiva küpsedes ära. Kuid selle asemel võib fileele määrida ka majoneesi. Lisandiks sobib keedetud riis.

Valmistamise aeg
15 minutit + 12 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 800 g nahata tursafileed
  2. 1 laimi riivitud koor ja mahl
  3. 3 sl salsa kastet
  4. 1 väike mango
  5. 1 väike avokaado
  6. 0,5 pikast kurgist
  7. 150 g kirsstomateid
  8. 2 rohelise sibula vart
  9. soola
  10. musta pipart
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane kala ahjuvormi, nirista peale pool laimimahlast ja puista pool riivitud  koorest. Määri peale salsa kaste ja maitsesta soola ning pipraga. Küpseta 10-12 minutit ja võta ahjust.

  2. Vahepeal koori mango ja avokaado ning haki viljaliha üsna peeneks. Haki samuti kurk ja kirsstomatid. Pane hakitud ained koos ülejäänud laimimahla ja -koorega kaussi ning sega korralikult läbi. Maitsesta soolaga ja pipraga.

  3. Lõika kalafilee portsjoniteks ja tõsta taldrikutele. Tõsta peale salsa.