PIDULIKUM KALAPÄEV | Ahjus küpsetatud tursk kurgi-, avokaado- ja mangosalsaga
Tõeliselt kevadine tervislik ja kerge roog. Selle võib valmistada tursa, aga ka mõne muu valge kala fileega. Roas on kaks salsat nii kastme kui peeneks hakitud salati näol. Kurgi-, mango- ja avokaadosalsa annab värskust ja värvi. Salsakaste lisab parajalt vürtsikust ja kala ei kuiva küpsedes ära. Kuid selle asemel võib fileele määrida ka majoneesi. Lisandiks sobib keedetud riis.
- 800 g nahata tursafileed
- 1 laimi riivitud koor ja mahl
- 3 sl salsa kastet
- 1 väike mango
- 1 väike avokaado
- 0,5 pikast kurgist
- 150 g kirsstomateid
- 2 rohelise sibula vart
- soola
- musta pipart
Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane kala ahjuvormi, nirista peale pool laimimahlast ja puista pool riivitud koorest. Määri peale salsa kaste ja maitsesta soola ning pipraga. Küpseta 10-12 minutit ja võta ahjust.
Vahepeal koori mango ja avokaado ning haki viljaliha üsna peeneks. Haki samuti kurk ja kirsstomatid. Pane hakitud ained koos ülejäänud laimimahla ja -koorega kaussi ning sega korralikult läbi. Maitsesta soolaga ja pipraga.
Lõika kalafilee portsjoniteks ja tõsta taldrikutele. Tõsta peale salsa.