Foto: Jaan Heinmaa

PELETA JAHEDUS KONTIDEST | Koorene kapsa-juustusupp

Pille Enden, 25.04.2024

Köögiviljadega supp on parajalt tõhus ja samas kerge. Igati sobiv jahedaks kevadiseks päevaks. Mahedale supile saab tugevamaitselise juustuga särtsu lisada. Supi juurde passivad krõbedad saiakrutoonid.

Valmistamise aeg
55 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 600 g kapsast
  3. 1 suur kartul
  4. 1 porgand
  5. 1 sl õli
  6. 1,25 l köögiviljapuljongit
  7. 0,5 dl riivitud kõva juustu ( nt parmesani)
  8. 2,5 dl köögikoort
  9. 2,5 dl riivjuustu ( nt cheddar)
  10. soola
  11. musta pipart
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibul. Haki kapsas. Koori ja riivi kartul ning porgand jämeda riiviga.

  2. Prae sibulat poti põhjas õlis mõõdukal kuumusel 4-5 minutit. Lisa kartul, porgand, kapsas ja 0,5 tl soola. Kuumuta paar minutit segades.

  3. Kalla potti kuum puljong. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja lase leemel kaane all pool tundi podiseda kuni köögiviljad on pehmed. Maitsesta soola ja pipraga.

  4. Lisa köögikoor ja vähehaaval riivjuust. Sega läbi ja keeda kuni juust on sulanud. Timmi maitset veel soola ja pipraga, kui vaja. Serveeri saiakrutoonide ja hakitud rohelise sibulaga.

Serveerimiseks
  1. saiakrutoone
  2. hakitud rohelist sibulat