Foto: Jaan Heinmaa

NÄDALA KOOK | Kookose-safranitrühvlid

Tiina Lebane, 19.04.2024

Safran annab trühvlitele nii õrnvürtsikat maitset kui ka kaunist kollast värvi ja mõlemaks kulub safranit tegelikult väga vähe. Röstitud kookoshelbeid on nii tainas, aga veel rohkem toredalt karvases kookoshelbekihis trühvlite ümber. Kasuta peenikesi kiirkaerahelbeid, eriti mõnusalt krõmpsuva tulemuse annab aga riisi-kaerahelbesegu.

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
20 portsjonit
Koostisosad
  1. 1,5 dl kookoshelbeid
  2. 4 dl peenikesi kaerahelbeid või riisi-kaerahelbesegu
  3. 0,5 g safranit
  4. 1 dl ekstrapeent suhkrut
  5. 2 tl vanillisuhkrut
  6. 0,5 tl soola
  7. 150 g toasooja võid
Valmistamine
  1. Rösti kookoshelbed kuumal kuival pannil helepruuniks, tõsta kaussi jahtuma.

  2. Mõõda kaerahelbed kaussi, lisa 0,5 dl röstitud kookoshelbeid, safran, mõlemad suhkrud ja sool ning sega läbi. Lisa osade kaupa toasoe või ja sega tainaks. Vormi peopesade vahel pallikesed, saad neid umbes 22 tk, aseta taldrikule või karpi ning hoia vähemalt 1 tund külmkapis.

  3. Veereta tahkunud pallikesed ülejäänud kookoshelvestes. Säilita pallikesed külmkapis kaanega karbis.