Foto: Jaan Heinmaa

VÄRSKE JA VÜRTSIKAS | Kerge kanasalat

Tiina Lebane, 07.04.2024

Selle lihtsa kanasalati võluvits on kaste, millele värske ingver ja kaneel annavad värske ja vürtsika maitse. Kastet tasub korraga rohkemgi teha, siis on see kohe võtta, kui järgmist salatiportsu teed. Suitsukana asemel võid kasutada ise küpsetatud või grillitud kanafileed, aga osa võiks ikkagi olla pehme ja mahlane suitsukana. 

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 karp (70-80 g) värsket spinatit
  2. 1 karp (70-80 g) värsket rukolat
  3. 3 sellerivart
  4. 1 pikk kurk
  5. punt sibulavarsi
  6. 3 sl hakitud peterselli
  7. 350 g suitsutatud kanafileed
Kaste
  1. 3 cm tükk ingverit
  2. 4 sl oliiviõli
  3. 1,5 sl valge veini äädikat
  4. 1 sl vedelat mett
  5. 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  6. 0,5 tl soola
  7. 0,25 tl musta pipart
Valmistamine
  1. Tee esmalt kaste. Sega peenikeselt hakitud ingver ülejäänud kastmeainetega ja sega läbi. Mugav seda teha näiteks kaanega purgis.

  2. Pese, nõruta ja kuivata salatilehed. Haki sellerivarred tükkideks. Koori kurk ja lõika õhukesteks viiludeks. Aseta salatilehed koos selleri, kurgi ning hakitud sibulavarte ja peterselliga suurele vaagnale või taldrikutele. Nirista peale pool kastmest ja sega kergelt läbi. Lõika kanafilee suupärasteks tükkideks, aseta salatipadjale ja nirista peale ülejäänud kaste. Söö kohe.