Foto: Jaan Heinmaa

TUNTUD KLASSIK | Koorene kanasupp

Tiina Lebane, 08.04.2024

Koorene lõhesupp on tuntud klassik. Samavõrra maitsev on lihtne koorene kanasupp oma puhta maitsebuketiga. Kui tuleb tuju katsetada, siis võid järgmine kord seda suppi tehes ergutada maitset näiteks natukese suitsukanaga.

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 100 g suitsupeekonit
  2. 300 g broilerifileed
  3. õli praadimiseks
  4. 3 kartulit, keskmist
  5. 2 sibulat, keskmist
  6. 3,5 dl kanapuljongit
  7. 2 dl piima
  8. 2 dl vahukoort
  9. soola
  10. pipart
  11. peterselli
Valmistamine
  1. Lõika peekon tükikesteks ja prae keskmisel kuumusel poti põhjas. Samal ajal tükelda broilerifilee väikesteks tükkideks ning lisa potti peekoni juurde. Prae aeg-ajalt segades mõni minut, kuni broiler ei ole enam toores.

  2. Koori ja tükelda kartulid väikesteks tükkideks, haki sibul. Lisa potti veidi õli, samuti kartul ja sibul ning kuumuta sageli segades 7-8 minutit. Vala potti puljong ja piim ning lase supil keema tõusta. Alanda kuumust ja lase vaikselt podiseda umbes 10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Viimaseks lisa vahukoor ja kuumuta peaaegu keemiseni, aga ära päris keema lase.

  3. Serveerides puista peale värsket hakitud peterselli ja paku kõrvale head juuretisesaia.