Foto: Jaan Heinmaa

NÄDALA KOOK | Jogurti-toorjuustu-sidrunikook

Pille Enden, 29.03.2024

Mõnusa sidrunimeki ja krõbeda kattega kattega kook on meeldivalt mahlane. Mahlakuse tagavad tainas sisalduv jogurt ja oliiviõli ning katteks olev toorjuust. Hea magushapu amps nii kohvi kui tee kõrvale.

Valmistamise aeg
20 minutit + 45 minutit ahjus
Kogus
16 portsjonit
Koogipõhi
  1. 3 dl nisujahu
  2. 0,75 tl küpsetuspulbrit
  3. 0,5 tl soola
  4. 1 dl oliiviõli
  5. 1,5 dl suhkrut
  6. 1 muna
  7. 1 dl Kreeka jogurtit
  8. 1 sidruni riivitud koor
  9. 2 sl sidrunimahla
Toorjuustukate
  1. 400 g maitsestamata toorjuustu
  2. 0,5 dl suhkrut
  3. 1 muna
  4. 2 sl sidrunimahla
Purutainas
  1. 1 dl nisujahu
  2. 0,5 dl suhkrut
  3. 2 sl külma võid
  4. tuhksuhkrut
Valmistmaine
  1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata 20x20 cm vorm küpsetuspaberiga.

  2. Sega koogitaina tarvis omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool.

  3. Mikserda esmalt õli ja suhkur omavahel, siis mikserda hulka muna.  Lisa Kreeka jogurt, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Mikserda ühtlaseks.

  4. Sega vähehaaval hulka jahusegu.Tõsta tainas vormi ja silu ühtlaseks.

  5. Hõõru kausis toorjuust, suhkur, muna ning sidrunimahl ühtlaseks ja kreemjaks. Laota toorjuustusegu ettevaatlikult taina peale.

  6. Purukatte valmistamiseks mõõda jahu, suhkur ja külm kuubikuteks lõigatud või kaussi ning haki kahe kahvli või noaga puruks. Puista toorjuustukihile.

  7. Tõsta ahju ja küpseta 40-45 minutit. Lase jahtuda ja seejärel puista peale tuhksuhkrut. Lõika ruutudeks.