Foto: Jaan Heinmaa

SOE JA KERGE ROOG | Röstitud paprika ja suvikõrvitsa püreesupp

Pille Enden, 26.03.2024

Kevadiselt kerge taimne supp on õrna vürtsiga. Vürtsi saab karripasta koguse suurendamise või vähendamisega oma soovi järgi muuta. Paprikad ja suvikõrvits on ahjus eelnevalt röstitud, mis annab roale sügavama maitse. Supisse võib lisada ka toidu- või kookoskoort.

Valmistamise aeg
40 minutit + 20 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 3 suurt paprikat
  2. 1 suur suvikõrvits
  3. 3 sl õli
  4. 1 sibul
  5. 2 küüslauguküünt
  6. 1,5 tl punast karripastat
  7. 8 dl köögiviljapuljongit või vett
  8. 100 g feta juustu
  9. soola
  10. musta pipaart
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 220 kraadini. Poolita paprikad, eemalda seemned ja tükelda 3-4 cm tükkideks. Lõika suvikõrvits 1 -1,5 cm juppideks.

  2. Pane ahjuplaadile või – vormi, sega 2 sl õliga ning maitsesta soola ning pipraga. Pane ahju ja küpseta kuni viljad on pehmed ja kergelt pruunistunud, 15-20 minutit.

  3. Koori ja haki sibul ning küüslauk. Prae sibulat poti põhjas õlis mõõdukal kuumusel 4-5 minutit, lisa siis küüslauk ja kuumuta läbi. Lisa karripasta ja kuumuta samuti läbi.
    Pane röstitud köögiviljad koos küpsemisel eraldunud mahladega potti. Kalla peale nii palju puljongit või vett, et köögviljad oleksid vaevu kaetud.

  4. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja lase kaane all 10 minutit podiseda. Püreesta ja maitsesta veel soola ning pipraga. Serveerimisel puista peale murendatud feta juustu.