Foto: Jaan Heinmaa

NII VÄRSKE! Krõmps lillkapsasalat

Tiina Lebane, 01.04.2024

Kevad paneb tahtma värsket. Selle mõnusalt krõmpsuva salati peaosas on lillkapsas, kelle sobivateks kaaslasteks on hapukas õun, soolakas feta ja värske piparmünt. Salat sobib suurepäraselt eelroaks, vahepealaks või lisandiks nii liha kui kala kõrvale.

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 lillkapsas, umbes 800 g
  2. 1 punane sibul
  3. 1 suur õun, umbes 250 g
  4. 1 sidrun
  5. 0,5 dl oliiviõli
  6. 0,5 tl soola
  7. purustatud musta pipart
  8. 250 g fetat
  9. värsket piparmünti
Valmistamine
  1. Tükelda lillkapsas väiksemateks tükkideks, sellisteks, mida hea tervena suhu ampsata. Koori sibul, poolita ja lõika õhukesteks viiludeks. Tükelda õun umbes sama suurteks tükkideks nagu lillkapsas. Kui tahad salatile värvi, siis jäta õun koorimata.

  2. Sega salatiained läbi. Poolita sidrun ja pressi mõlemast poolest mahl salatile, lisa ka õli, sool ja värskelt purustatud musta pipart. Sega kõik läbi. Tõsta salat serveerimiskaussi või -vaagnale ja pudista feta peale. Kõige peale haki peotäis (või rohkem, soovitan!) värsket piparmünti.