Foto: Jaan Heinmaa

TEEB TUJU HEAKS | Kuldkollane köögiviljasupp

Tiina Lebane, 22.02.2024

See on tervislik supp, mis teeb iga sööja tuju heaks! Kurkum annab supile imeilusa kuldse värvi ja tummise maitse, lisaks sisaldab antioksüdante ja tõhustab seedmisprotsessi. Köögiviljade hakkimine on lausa omaette teraapia! Abistava nipina soovitan need tükelda kaussidesse vastavalt lisamise järjekorrale, nii läheb supikeetmine kiiremini.

Valmistamise aeg
50 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 2 küüslauguküünt
  3. 150 g porrut
  4. 3 sellerivart
  5. 2 porgandit, kokku umbes 200 g
  6. 300 g kõrvitsat (puhastamata)
  7. 100 g rediseid
  8. 1 brokoli, umbes 250 g
  9. 250 g värsket kapsast
  10. 2 sl õli
  11. 2 tl kurkumit
  12. 1 l kuuma vett
  13. soola
  14. must pipar
Valmistamine
  1. Puhasta ja tükelda ühte kaussi sibul, küüslauk, porru, seller ja porgand. Koori kõrvits ja lõika teise kaussi tükkideks, samasse kaussi tükelda ka redised ja brokoli. Haki kolmandasse kaussi kapsas peenikesteks ribadeks.

  2. Kuumuta poti põhjas õli. Vala potti esimese kausi sisu (sibul, küüslauk, porru, seller, porgand), lisa kurkum ja kuumuta segades 5-6 minutit. Maitsesta vähese soola ja pipraga Lisa teise kausi sisu (kõrvits, redis, brokoli) ja kuum vesi. Lase keema tõusta ja keeda tasasel tulel kaane all umbes 15 minutit. Lisa kapsas, keera kuumus maha ja lase supil kaane all 6-7 minutit haududa, kuni kapsas on pehme. Kontrolli maitset ja kui vaja, lisa soola ja pipart.