Foto: Jaan Heinmaa

HINGE SOOJENDAV TOIT | Koorene seenepüreesupp

Pille Enden, 19.02.2024

Šampinjonidest saab suurepärase tummise supi. Kuniks metsaseeni ei ole, leevendab see seeneigatsust igati hästi. Tugevama maitse annavad pruunid šampinjonid. Suppi tasub hoolikalt ja üsna kaua püreestada, siis jääb see mõnusalt kreemine.

Valmistamise aeg
45 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 2 sibulat
  2. 4 küüslauguküünt
  3. 1 porgand
  4. 500 g pruune šampinjone
  5. 1 sl õli
  6. 2 sl võid
  7. 8 dl kanapuljongit
  8. 3 sl hakitud tüümiani
  9. 2 dl köögikoort
  10. soola
  11. musta pipart
Valmistamine
  1. Koori ja haki sibulad, küüslauguküüned ja porgand. Pühi seened majapidamispaberiga puhtaks ja tükelda.

  2. Kuumuta sibulat ja porgandit poti põhjas õlis 3-4 minutit, lisa küüslauk ja prae läbi.

  3. Lisa või ja seened ning prae 4-5 minutit kuni seened pehmenevad.

  4. Kalla peale puljong, lisa tüümian ja maitsesta soola ning pipraga.

  5. Kuumuta supp keemiseni. Alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta 15-20 minutit. Kui kõik ained on hästi pehmed, püreesta supp.

  6. Lisa koor, kuumuta veelkord keemiseni ja timmi maitse sobivaks.