Foto: Jaan Heinmaa

VÄRSKEM KALAPÄEV | Krõmps kreveti-krabipulgasalat

Pille Enden, 18.01.2024

Kui praadidest on isu täis söödud, tasub kokku segada üks kerge krõmpsuv salat. Krevetid ja krabipulgad koos köögiviljade ja majoneesikastmega - see roog valmib vaid veerand tunniga. Külmutatud krevetid tasub muidugi varakult külmkappi sulama tõsta. Salat mekib hea praetud või röstitud saiaga. 

Valmistamise aeg
15 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 300 g külmutatud keedetud kooritud krevette
  2. 150 g surimist krabimaitselisi pulki
  3. 1 väike rooma või jääsalat
  4. 0,5 punast paprikat
  5. 2 sellerivart
  6. 1 punane sibul
  7. 3 rohelise sibula vart
  8. 2 dl majoneesi
  9. 1 dl Kreeka jogurtit
  10. 2 sl sidrunimahla
  11. 0,5 dl hakitud tilli
  12. 1 tl sriracha vm tšillikastet
  13. soola
  14. pipart
Valmistamine
  1. Sulata krevetid ja pigista-patsuta majapidamispaberiga võimalikult kuivaks. Tükelda krabipulgad. Lõika salat ribadeks või ruutudeks. Lõika paprika väikesteks kuubikuteks, haki sellerivarred ja sibul.
    Kastmeks sega majonees, kreeka jogurt ja till. Maitsesta sidrunimahla, tšillikastme, soola ja pipraga.

  2. Sega kausis krevetid, lumekrabi ja ülejäänud tükeldatud ained kastmega läbi. Serveeri kohe.