NÄDALA KOOK | Banaani-juustukook

Pille Enden, 03.05.2024

Küpsetamata kook koosneb krõbedast küpsisepõhjast, vanillimaitselisest toorjuustukreemist ja banaanidest. Kreemi vahelt leiab veel kihi piimas immutatud võiküpsiseid, mis seistes mõnusalt pehmeks muutuvad. Võiküpsiste asemel võib täidisesse panna ka õhulisi amaretti või savoiardi küpsiseid. Ka põhja sisse minevaid küpsiseid võib vahele panna, aga need võiks siis eelnevalt purustada ja kogust veidi vähendada.

Valmistamise aeg
30 minutit + 6 tundi külmkapis
Kogus
10 portsjonit
Põhi
  1. 180 g digestiiv- või kaeraküpsiseid
  2. 90 g võid
Täidis
  1. 250 g maitsestamata toorjuustu
  2. 0,75 dl suhkrut
  3. 2 dl vahukoort
  4. 100 g vanillikreemipulbrit
  5. 4 dl piima
  6. 2 suurt banaani
  7. 130 g võiküpsiseid
Peale
  1. 1,5 dl vahukoort
  2. 1 banaan
  3. küpsisepuru
Valmistamine
  1. Purusta küpsised. Sulata või ja sega küpsisepuruga. Suru küpsetuspaberiga kaetud 23-24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi.

  2. Vispelda toorjuust kohevaks ja sega hulka suhkur. Vahusta koor pehmeks vahuks, lisa juustusegule ja mikserda tugevaks vahuks.

  3. Klopi vanillikreemipulber 3 dl piima hulka. Sega kiirelt täidisesse.

  4. Tõsta pool toorjuustukreemist küpsisepõhjale. Lao peale viiludeks lõigatud banaanid. Kasta küpsised 1 dl piimasse ja lao banaanidele. Tõsta peale ülejäänud kreem ja silu. Pane vähemalt 6 tunniks, aga parem kui järgmise päevani, külmkappi.

  5. Kaunista kook vahukooretupsude, banaaniviilude ja küpsisepuruga.