Foto: Jaan Heinmaa

TÕHUS JA MAITSEV | Hispaaniapärane bataadiomlett

Pille Enden, 24.04.2024

Klassikalist Hispaania rooga tortilla de patata`t  valmistataks tavaliselt kartuliga. Aga bataat sobib selleks samuti hästi. Roog sobib nii nädalavahetuse hommikusöögiks kui lõuna- või õhtueineks. Kui pann on ahjukindel võib roa sama panniga, millega praed, ahju panna. Kui ei, siis tuleks segu ahjuvormi ümber kallata.

Valmistamise aeg
25 minutit + 12 minutit ahjus
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 500 g bataati
  2. 1 sibul
  3. 1 küüslauguküüs
  4. 3 sl õli + vormi määrimiseks
  5. 0,5 tl jahvatatud paprikat
  6. väike punt peterselli
  7. 80 g spinatilehti
  8. 7 muna
  9. soola
  10. musta pipart
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 170 kraadini. Koori bataat, lõika neljaks ja siis õhukesteks viiludeks. Koori ja haki sibul ning küüslauk.

  2. Kuumuta õli pannil, pane sinna bataadiviilud, sibul ja küüslauk. Prae kaane all aeg-ajalt segades 13-15 minutit või kuni on pehmed.

  3. Sega hulka jahvatatud paprika, hakitud petersell ja spinat ning kuumuta läbi. Maitsesta soola ja pipraga.

  4. Klopi munad lahti ja maitsesta natukese soolaga.  Kalla pannile ja sega veidi labidaga läbi.  Kummuta segu õliga määritud ahjuvormi ja küpseta 10-12 minutit kuni munad on küpsed.

  5. Võta ahjust, lase 5 minutit seista ja kummuta siis vormist.