Foto: Jaan Heinmaa

NII LISAND KUI KA EINE | Kuskussisalat broileri, bataadi ja tahiinijogurtiga

Tiina Lebane, 08.06.2024

Sellest salatist jagub korralikuks kõhutäieks kuuele sööjale. Kui valmistad selle lisandiks grillitud liha kõrvale, siis veelgi enamatele. Arvesta, et pärlkuskuss imab salatikastet sisse rohkem kui tavaline, nii et maitsvat tahiini-jogurtikastet tasub kohe rohkem teha. 

Valmistamise aeg
40 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 500 g bataati
  2. 2 punast sibulat
  3. 3 sl õli
  4. 0,25 tl tšillipulbrit
  5. 2 dl tavalist või pärlkuskussi
  6. 500 g grillkana (kints, poolkoib)
  7. 2 mini Rooma salatit
  8. 1 dl hakitud pekani- või India pähkleid
  9. 150 g fetat või salatijuustu
  10. soola
  11. mündilehti
Tahiinijogurt
  1. 3 dl paksu maitsestamata jogurtit
  2. 2 sl pehmet tahiinit
  3. 2 küüslauguküünt
  4. 2 tl mett
  5. natuke oliiviõli
Valmistamine
  1. Koori bataat ja lõika suupärasteks tükkideks. Koori sibulad ja lõika õhemateks sektoriteks. Tõsta bataat ja sibul ahjuvormi, maitsesta tšillipulbri ja umbes 1 tl soolaga ning sega õliga. Küpseta ahjus 225 juures 20-25 minutit, sega poole küpsemise ajal. Bataat võiks jääda natuke naksakaks, mitte liiga pehmeks küpseda, siis jääb salat parema tekstuuriga.

  2. Paisuta kuskussi sõltuvalt valitud sordist ja õpetusest pakil.

  3. Tahiinijogurti jaoks sega jogurti hulka tahiini, purustatud küüslauk ja mesi, maitsesta vähese soolaga. Tõsta kaste kaussi ja nirista peale natuke head oliiviõli. Arvesta, et pärlkuskuss imab kastet rohkem kui peeneteraline, seetõttu võid kastet kohe rohkem teha.

  4. Lõika grillbroiler väiksemateks tükkideks, rebi salatilehed väiksemaks, haki pähklid.

  5. Sega salatiks kokku parajalt küpsenud köögiviljad, kuskuss, broileritükid ja salat. Puista peale hakitud pähklid, fetatükid ja hakitud mündilehed. Serveeri tahiinijogurtit kastmeks kõrvale.