Foto: Taimne Teisipäev

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Peediburgerid

Taimne Teisipäev, 14.05.2024

Neid peediburgereid on kergem teha, kui võiks arvata. Aega kulub vähe, aga lõpptulemus viib lihtsalt keele alla! Retseptist valmib 6 burgerit.

Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 spl viinamarjaseemneõli
  2. 2 hakitud küüslauguküünt
  3. 1 suur peet, kooritud ja tükeldatud väikesteks kuubikuteks
  4. 2 riivitud porgandit
  5. 1,5 tassi musti ube
  6. 0,75 tassi keedetud riisi
  7. 0,75 tassi Kreeka pähkleid
  8. 1 tass värsket peterselli või koriandrit
  9. 1 tl suitsutatud paprikapulbrit
  10. 1,5 tl jahvatatud köömneid
  11. 1 tl musta pipart
  12. 1 tl meresoola
  13. 6 burgerisaia
  14. serveerimiseks tahiinit, avokaadot, kurki
Valmistamine
  1. Kui valmistad burgerid ahjus, soojenda ahi 175 kraadini.

  2. Kuumuta keskmisel kuumusel pannil õli ning lisa hakitud küüslauk. Prae umbes 30 sekundit, seejärel lisa hulka tükeldatud peet ja riivitud porgand. Sega, keera kuumust vähemaks ja kata kaanega. Kuumuta nii umbes 15 minutit aeg-ajalt segades.

  3. Lisa oad ja riis ning sega korralikult läbi.

  4. Lisa Kreeka pähklid ja petersell. Seejärel paprika, köömned, must pipar ja sool. Tõsta pann tulelt.

  5. Kalla umbes ⅓ segust köögikombaini ja blenderda, kuni tekib paks pasta.

  6. Kalla püree tagasi pannile ja sega kõik kokku. Maitsesta soolaga.

  7. Vormi segust kotletid ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või grillile. Ahjus küpseta umbes 35 minutit, grillil umbes 4-5 minutit mõlemalt poolt.

  8. Serveeri avokaado või tahiiniga burgerisaiade vahel või rohelise salati peal. Sobib suurepäraselt kurgi, marineeritud köögiviljade, hapukapsa või kimchiga.