Foto: Jaan Heinmaa

VAIMUSTAV KALAPÄEV! Tilliräimed

Tiina Lebane, 09.05.2024

Räimeaeg on taas käes ja kalaisule lihtne järele anda. Näiteks selle retsepti järgi: keera räimefileed rulli, vala maitseleem peale ja lase ahjul töö lõpule viia. Kõrvale hea tume leib või juuretisesai ja juba mõtledki järgmise räimeroa peale!

Valmistamise aeg
20 minutit + 30 minutit ahjus küpsetamiseks
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 600 g räimefileed
  2. 1 tl soola
  3. värskelt purustatud musta pipart
  4. 1 dl hakitud tilli
  5. 2 dl vahukoort või 20% toidukoort
  6. 2 sl teralist sinepit
  7. 10 suurt kapparit
Valmistamine
  1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Aseta räimefileed tööpinnale nahaga pool all. Puista soola ja keeruta veskist mõni keerd pipart peale. Haki till ja puista umbes pool sellest fileedele. Keera kalad rulli ja tõsta ahjuvormi.

  2. Sega kokku koor, sinep ja ülejäänud hakitud till. Vala leem kaladele ja tõsta peale kapparid. Küpseta ahjus umbes 30 minutit.