Foto: Jaan Heinmaaa

NAUDI KEVADPÜHI! Karamelline tarretatud pashakook

Pille Enden, 30.03.2024

See rikkalik kohupiimakook asendab väga hästi pashat, sisaldades kõike head ja paremat, mida pashaski leidub. Seda pole vaja nõrutada, vaid on tarretatud želatiini abil. Kook on valmistatud ilma munadeta ja magusust annab suhkru asemel karamell-kondenspiim.

Valmistamise aeg
35 minutit + üleöö külmkapis
Kogus
12 portsjonit
Koostisosad
  1. 100 g võid
  2. 5 želatiinilehte
  3. 600 g vanillikohupiima
  4. 190 g karamell kondenspiima
  5. 50 g mandleid
  6. 60 g Kreeka pähkleid
  7. 100 g kuivatatud aprikoose
  8. 50 g kuivatatud jõhvikaid
  9. 50 g rosinaid
  10. 3 sl piima
  11. 3 dl vahukoort
  12. kaunistuseks komme
Valmistamine
  1. Sulata või ja lase jahtuda. Pane želatiinilehed 10 minutiks külma vette likku.

  2. Mikserda kohupiim, sulavõi ja kondenspiim ühtlaseks. Haki mandlid, pähklid ja aprikoosid.

  3. Sega aprikoosid, rosinad, jõhvikad, pähklid ja mandlid kohupiimamassi hulka. Pigista želatiinilehed hästi kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Nirista hoogsalt segades kohupiima hulka.

  4. Vahusta koor ja sega kohupiima hulka. Tõsta segu küpsetuspaberiga kaetud 20 cm lahtikäivasse vormi ja pane ööks külmkappi.

  5. Võta vormist, tõsta koogialusele ja kaunista kommidega.