Foto: Jaan Heinmaa

KERGE JA TOITEV | Mehhikopärane kinoapann

Pille Enden, 18.03.2024

Kerge, tervislik ja toitev roog valmib mugavalt koos pannil. Mehhiko hõnguga roas on rikkalikult  maitseid, vürtsi annavad jalopeno ja tšillipulber. Kinoa sisaldab rohkelt kasulikke toitaineid, millest ühed olulisemaid on asendamatud aminohapped, mida muidu taimetoidus napib.   Tänu kinoale tekitab roog täiskõhutunde üsna pikaks ajaks.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sl oliiviõli
  2. 2 küüslauguküünt
  3. 1 jalopeno
  4. 2 dl kinoad
  5. 2 dl köögiviljapuljongit
  6. 1 purk (400 g) musti ube
  7. 1 purk (400 g) tükeldatud tomateid
  8. 2 dl konservmaisi
  9. 1 tl tšillipulbrit
  10. 0,5 tl köömneid
  11. soola
  12. musta pipart
  13. 1 avokaado
  14. 1 laimi mahl
  15. 2 sl hakitud koriandrit
Valmistamine
  1. Kuumuta pannil õlis hakitud küüslauku ja jalopenot 1 minut.

  2. Lisa kinoa, puljong, nõrutatud ja loputatud oad, tomatikonserv, mais, tšillipulber ja köömned. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 20 minutit kuni kinoa on pehme.

  3. Koori avokaado ja lõika väikesteks kuubikuteks. Sega roa hulka avokaado, laimimahl ja koriander.  Serveeri kohe.