Foto: Jaan Heinmaa

NATUKE VÜRTSI | Kapsarullid Türgi moodi

Pille Enden, 20.03.2024

Türgipärased vürtsika riisitäidisega kapsarullid on läbinisti taimsed -sisuks riis ja köögiviljad. Tomatikastmes pehmeks hautatud rullid maitsevad head nii soojalt kui külmalt.

Valmistamise aeg
1 tund 20 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 keskmine kapsapea (u 1 kg)
  1. Kuumuta vesi suures potis keemiseni ja lisa veidi soola. Lõika kapsal juurikaosa ära ja eemalda lehed. Tõsta potti ja keeda mõõdukal kuumusel kuni on parajalt pehmed, 8-10 minutit. Tõsta korraks külma vette ja lase siis nõrguda.

Täidis
  1. 2 dl keetmata riisi
  2. 1 suur sibul
  3. 4 küüslauguküünt
  4. 2 keskmist tomatit
  5. 2 sl tomatipastat
  6. 0,5 dl hakitud peterselli
  7. 2 sl hakitud tilli
  8. 2 sl hakitud mündilehti
  9. 1 tl purustatud musta pipart
  10. 1 tl jahvatatud paprikat
  11. 1,5 tl soola
  12. 0,5 sidruni mahl
  13. 0,5 dl oliiviõli
  1. Sega suures kausis riis, hakitud sibul, küüslauk ja tomatid, tomatipasta, hakitud ürdid, maitseained ning õli. Maitse ja vajadusel lisa rohkem sidrunimahla või soola.

  2. Lõika kapsalehtede rootsudelt paksem osa ära. Äralõigatud osad pane poti põhja, siis ei jää rullid põhja kinni.

  3. Aseta kapsaleht lõikelauale, tõsta selle ühte serva umbes 1 sl täidist, keera servad täidise peale ja siis rulli kokku. Tõsta potti. Valmista samamoodi kõik ülejäänud kapsarullid.

Kaste
  1. 3 sl oliiviõli
  2. 4 sl tomatipastat
  3. 4 küüslauguküünt
  4. 2 sl hakitud mündilehti
  5. 2 tl jahvatatud paprikat
  6. 8 dl kuuma vett
  1. Kastme valmistamiseks sega väikeses kastrulis oliiviõli, tomatipasta, purustatud küüslauk, münt ja paprika. Lisa kuum vesi ja lase korraks keema tõusta.

  2. Puista kapsarullidele veidi soola ja kalla peale kaste. Aseta väike taldrik tagurpidi rullidele, siis küpsevad need ühtlaselt. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust madalaks ja hauta, kuni riis on pehme, umbes 40 minutit. Serveeri soojalt või toatemperatuuril.