Foto: Jaan Heinmaa

VEIDI EDEVAM ARGIROOG | Hakklihakeerud

Tiina Lebane, 26.02.2024

Argisest hakklihast valmib paari lihtsa nipiga maitsev ja natuke edevgi roog. Esiteks, rulli hakklihamass lahti ning aseta peale näiteks toorjuustuportsud ja hakitud seeni, seejärel keera rulliks nagu rullbiskviidi. Teiseks, hakkliharullist lõika paksemad viilud ehk keerud ja pane peekoniviil ümber. Lisaks maitsvale liharoale saad küpsemisvedelikust ühtlasi ka kastme, mida hea lisandile, näiteks kartulipudrule, niristada. Toorjuustu ja seente asemel võid kasutada ka riivjuustu ja päikesekuivatatud tomateid.

Valmistamise aeg
30 minutit + 30 minutit ahjus
Kogus
8 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 sibul
  2. 1 dl riivsaia
  3. 2 dl vett või kohvikoort
  4. 1 muna
  5. 400 g hakkliha
  6. 2 tl Persillade maitseainesegu
  7. 150 g toorjuustu, meelepärase maitsega
  8. 100 g värskeid šampinjone
  9. 1 pk (140 g) toorsuitsu peekoniviile
Valmistamine
  1. Koori sibul ja haki peeneks. Sega sibulatükid riivsaia ja vee või koorega ja lase paisuda 5-6 minutit. Sega hulka muna ja hakkliha, maitsesta Persilladega.

  2. Aseta küpsetuspaberileht lauale. Tõsta hakklihamass paberile ja suru enam-vähem servast serva laiali. Jälgi, et tainas oleks nii keskelt kui äärtest võrdse paksusega. Jaga toorjuustuportsukesed hakklihale. Tükelda seened väiksemaks ja puista samuti hakklihale. Keera pikemast servast tihedalt rulli, kasutades küpsetuspaberilehte abiks. Lõika rull 8 tükiks, aseta lõikepoolega üleval paberile ja keera igale tükile peekoniviil ümber.

  3. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni hakkliha on küps ja peekon kenasti pruunikas.