Foto: Jaan Heinmaa

VALMIB VÄGA RUTTU | Lõhetartar

Pille Enden, 22.02.2024

Ülikiiresti ja -lihtsalt valmiv tartar mekib eriti hea krõbedal röstitud või praetud saial. Tartar tahab enne söömist aega veidi maitsestuda, vähemalt veerand tundi. Aga see maitseb hea ka siis kuni on mõni tund seisnud. Korralikuks eineks jagub antud kogusest kahele sööjale, aga kergeks eelroaks ka neljale.

Valmistamise aeg
15 minutit + 15 minutit maitsestumiseks
Kogus
2 portsjonit
Koostisosad
  1. 200 g nahata lõhefileed
  2. 1 väike punane sibul
  3. 1 sl hakitud tilli
  4. 1 tl Dijoni sinepit
  5. 2 tl sidrunimahla
  6. 1 sl oliiviõli
  7. soola
  8. pipart
  9. serveerimiseks saia
Valmistamine
  1. Haki lõhefilee hästi peeneks, sega hulka hästi peeneks hakitud sibul ja till.

  2. Maitsesta sinepi, sidrunimahla, soola ja pipraga.

  3. Sega hulka õli ja lase vähemalt 15 minutit külmkapis maitsestuda.  Seni prae saiad pannil, rösti ahjus või rösteris. Serveeri tartari saiaviiludel.