Foto: Jaan Heinmaa

LIHTNE JA MAITSEV | Juurvilja-läätsesupp

Pille Enden, 01.02.2024

Lihtne talvine supp juurviljade ja läätsedega sobib hästi külmal ajal keha soojendama. Supp tuleb parajalt tummine, aga lihavabana üsna kerge. Juurviljade koostist võib oma soovi ja äranägemise järgi ise kombineerida ja lisada muidki köögivilju.

Valmistamise aeg
1 tund
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 1 kaalikas
  2. 3 keskmist porgandit
  3. 1 suurem kartul
  4. 1 suur sibul
  5. 200 g punaseid läätsesid
  6. 2 sl õli
  7. 1,2 l köögiviljapuljongit
  8. 3 loorberilehte
  9. 1 tl kuivatatud punet
  10. 1 tl kuivatatud tüümiani
  11. 1 sl õuna- või valge veini äädikat
  12. soola
  13. musta pipart
  14. hakitud peterselli serveerimiseks
Valmistamine
  1. Koori juurviljad ja kartul, lõika umbes 1 cm kuubikuteks. Koori ja haki sibul.

  2. Prae poti põhjas õlis sibulat,  porgandit ja kaalikat 5-6 minutit. Kalla peale puljong, lisa kartulikuubikud, läätsed, loorber, pune ja tüümian.

  3. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust, kata pott kaanega ja lase haududa umbes pool tundi või kuni köögiviljad ja läätsed on pehmed.

  4. Sega juurde äädikas, maitsesta soola ja pipraga. Puista peale hakitud peterselli.