Foto: Jaan Heinmaa

KERGE JA LIHTNE | Soe nuikapsasalat

Tiina Lebane, 05.02.2024

Nuikapsas ja punane sibul vajavad pehmemaks ja aromaatsemaks muutumiseks väheke pannil küpsetamist. Sel moel valmistad lihtsa ja väga maitsva sooja salati, millele magushapukas valge palsamikaste annab eriti sobiva maitselihvi.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisained
  1. 400 g nuikapsast
  2. 3 punast sibulat
  3. õli praadimiseks
  4. soola
  5. pipart
  6. lehtsalatit või Rooma salatit
  7. valget palsamikastet
Valmistamine
  1. Koori nuikapsad ja lõika umbes 1 cm laiusteks kangideks. Koori sibulad ja viiluta ratasteks. Kuumuta pannil õli ja prae kapsakange ja sibularattaid keskmisel kuumusel segades umbes 6-7 minutit, kuni mõlemast on esialgne toorus kadunud ning sibul kergelt klaasjas ja nuikapsas õige pisut pehmenenud. Praadimise lõpus puista peale pisut soola ja keeruta veskist musta pipart.

  2. Rebi rohelised salatilehed vaagnale väiksemaks, tõsta pannilt soojad köögiviljad peale ja nirista üle valge palsamikastmega.