Foto: Jaan Heinmaa

MAITSEV KALAPÄEV | Krõbedas paneeringus lestafileed

Tiina Lebane, 11.01.2024

Lestafilee on maitsev, aga üsna õhuke ja õrnake. Paneeri seda jahus, munas ja riivsaia-mandlilaastusegus ja saad pontsaka, seest mahlase ja väljast krõbeda kattega kalapala, mis sobib ka pidulikuks eineks. Praadimisel lisa pannile õli juurde ka veidi võid, nii saab paneering head maitset ja krõbedust veel juurde.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 500 g lestafilee
  2. soola
  3. 2 sl hakitud tilli
  4. 2 dl riivsaia
  5. 1 dl mandlilaaste
  6. 1 dl nisujahu
  7. 1 muna, L
  8. õli praadimiseks
Valmistamine
  1. Kui kasutad külmutatud lestafileed, siis pane see eelmisel päeval tavakülma sulama. Teine võimalus on hoida sügavkülmast võetud kalapakki paar tundi jaheda veega täidetud kausis toatemperatuuril.

  2. Patsuta fileed köögipaberiga kuivaks ja puista peale umbes 0,5 tl soola.  Haki till, sega kokku riivsaia ja mandlilaastudega. Teise kaussi mõõda jahu ja kolmandas klopi muna lahti. Paneeri lestafileed kõigepealt jahus, siis munas ja lõpuks riivsaiasegus. Prae kalafileed pannil kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks. Kui riivsaiasegu peaks järele jääma, siis prae see pannil läbi ja serveeri eraldi kausis, nii et sööjad saavad krõbedat segu ise juurde lisada.