Foto: Jaan Heinmaa

MAITSETE ADVENDIKALENDER 7 | Heeringa-õunasalat

Tiina Lebane, 07.12.2023

Soolane heeringafilee, värske hapukas õun, pikantne karripulber ja sametine hapukoor pakuvad maitsekooslust, mis sobib mitmeks puhuks. Karrikollane heeringasalat on hea roog külmlauale leiva-saiaga söömiseks, aga miks mitte ka kuuma kartuli kõrvale.

Valmistamise aeg
30 minutit
Kogus
6 portsjonit
Koostisosad
  1. 450 g marineeritud heeringafileed
  2. 2 sl kuuma vett
  3. 1 sl karripulbrit
  4. 1 sl mett
  5. 1 suur õun
  6. 2 dl hapukoort
  7. soola
  8. pipart
  9. murulauku
Valmistamine
  1. Tõsta heeringafileed sõelale nõrguma.

  2. Sega kuuma vee hulka karripulber ja mesi. Lõika õun õhukesteks ribadeks. Kasuta punase koorega õuna ja jäta koor peale, siis saad salatile värvi juurde. Lõika nõrgunud fileed kääridega õhukesteks ribadeks.

  3. Sega kausis hapukoor ja karrisegu, lisa heeringa- ja õunaribad ning maitsesta vähese soola ja pipraga. Kata kauss ja tõsta salat külmkappi umbes tunnikeseks maitsestuma. Serveerimisel puista peale hakitud murulauku.