Foto: Jaan Heinmaa

ERITI MÕNUS AMPS! Röstkuklid pikantse kapsasalati ja fetapuruga

Tiina Lebane, 03.11.2023

Krõbe sai, mahlane-vürtsikas salat ja soolakas feta – see on eriti mõnus kooslus. Kapsasalatit võid kohe rohkem teha, et mõnusaid saiu ka järgmisel päeval lihtne valmistada oleks. Hea amps hommikuöögiks, lõunaooteks ja kergeks õhtueineks!

Valmistamise aeg
25 minutit
Kogus
4 portsjonit
Koostisosad
  1. 250 g kapsast
  2. 1 tl soola
  3. 1 tl suhkrut
  4. 1 õun
  5. 3 sl hakitud peterselli
  6. 100 g fetat
  7. 2 kuklit
Kaste
  1. 2 sl õunaäädikat
  2. 3 sl oliiviõli
  3. 1 sl sidrunimahla
  4. 1 tl suhkrut
Valmistamine
  1. Haki kapsas võimalikult peenteks ribadeks. Lisa 1 tl suhkrut ja 1 tl soola ning mulju käega läbi. Lase 5 minutit seista.

  2. Vahepeal sega kokku kõik kastmeained. Haki õun väikesteks tükkideks ja lisa koos hakitud peterselliga kapsale.

  3. Rösti kuklid rösteris või ahjus grillelemendi all krõbedaks. Jaga kapsasalat neljale kuklipoolikule ja pudista peale murendatud fetat. Söö kohe.