
Foto: Jaan Heinmaa
LIHTNE JA NII HEA! Põhjata suvikõrvitsa-sibulapirukas
Pille Enden, 27.10.2023
Maitsev ja mahlane pirukas valmib suurema vaevata. Põhja pole eraldi vaja valmistada, piisab kui kõik ained kokku segada. Piruka kõrvale sobib suurepäraselt värske salat.
Valmistamise aeg
20 minutit + 30 minutit ahjus
Kogus
8 portsjonit
Koostisosad
- 1 sibul
- 600 g suvikõrvitsat
- 3 suurt muna
- 1 dl õli + vormi määrimiseks
- 3 dl riivitud kõva juustu ( nt parmesani)
- 1 sl hakitud peterselli
- 1 küüslauguküüs
- 0,25 tl soola
- musta pipart
- 2 dl rukkijahu
- 1,5 tl küpsetuspulbrit
- 125 g kirsstomateid
Valmistamine
Koori ja haki sibul. Suvikõrvits koori ja lõika sõltuvalt suurusest pooleks või neljaks ja siis viiludeks.
Klopi munad kausis lahti. Klopi hulka õli ja 2 dl riivjuustu ning sega juurde petersell, purustatud küüslauk ning maitseained.
Sega jahu ning küpsetuspulber esmalt omavahel ja siis tainasse.
Määri 22-23 cm ahjuvorm õliga ja kalla tainas vormi. Lao peale poolitatud tomatid ja puista ülejäänud riivjuust
Küpseta 175 kraadises ahjus 25-30 minutit. Küpsuse testimiseks torka piruka keskele tikk, kui see on välja tõmmates puhas, on pirukas valmis. Serveeri soojalt.