
MAAILMA KÖÖK | MALAISIA: tervislik laksa
Soojendav supp mõjub alati kui kosutav kaisutus. Kergelt vürtsikas ja hooajale sobilikult rikkalike maitsetega laksa annab täiskõhutunde pikaks ajaks.
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 2 tl tšillit
- 0,5 paprikat
- 1 sidrunhein
- 2 sl hakitud ingverit
- 400 g kanakintsuliha
- 2 sl kalakastet
- 6 dl puljongit
- 250 ml kookospiima
- 50 g spinatilehti
- 1 sl pruuni suhkrut
- 100 g riisinuudleid
- soola, pipart
- laimisektoreid
- värsket koriandrit
Haki sibul, küüslauguküüned, tšilli ja paprika. Koori ja tükelda sidrunheina alumine valge osa. Aja potis pisut õli kuumaks ja lisa sibul. Kuumuta läbi. Tõsta juurde küüslauguküüned, tšilli, paprika, sidrunhein ja ingver. Hoia keskmisel kuumusel, kuni sibul on klaasjas.
Tükelda kanaliha väiksemaks ja tõsta potti. Maitsesta soola-pipraga. Pruunista mõni minut ja sega juurde kalakaste. Vala puljong, sega läbi ja lisa kookospiim. Lase keema tõusta ja hoia keskmisel kuumusel 5 minutit. Lisa segades spinatilehed. Maitsesta suhkru ja vajadusel soola-pipraga. Umbes neli minutit enne valmimise lõppu puista sisse riisinuudlid. Lase neil pehmeneda. Ongi valmis.
Mis see on?
Millega serveerida?
Nii saab ka! Millega asendada?
Võrreldes kanafileega jääb kintsuliha lõpptulemusena palju mahlasem ja pehmem.
Kasuta klassikalist või kreemjat kookospiima. Lahja kookospiim selle supi valmistamiseks ei sobi.
Tšilli kogus oleneb sellest, kui vürtsikat suppi armastad. Lähtu oma maitsemeeltest.
Riisinuudlid murra enne lisamist pisut väiksemaks, nii on mugavam süüa.
Võid puljongi eelmisel päeval valmis teha. Järgmisel päeval soojendades lisa üksnes riisinuudlid. Sobiva paksuse saavutamiseks vala juurde puljongit või kookospiima.