Foto: Jaan Heinmaa

KEELE VIIB ALLA! Singi-paprikakeeks

Tiina Lebane, 11.11.2023

Kiirelt valmiv mahlane keeks, mida hea teha laisal nädalalõpul perele ja külalistele või külla minnes kaasavõtmiseks. Sink vali kindlasti selline, mis endale meeldib, sest singi maitse mõjutab oluliselt terve keeksi maitset. Kergelt suitsutatud sink sobib eriti hästi. Keeks maitseb kõige paremini värskelt ahjust tulnuna, aga ka jahtunult on hea amps koos võikillu või määrdejuustuga.

Valmistamise aeg
20 minutit + 60 minutit ahjus küpsetamiseks
Kogus
12 portsjonit
koostisosad
  1. 100 g võid
  2. 200 g suitsusinki
  3. 100 g sinihallitusjuustu
  4. 1 väike paprika
  5. 4 muna
  6. 1 dl kohvikoort
  7. 4 dl nisujahu
  8. 4 tl küpsetuspulbrit
  9. 1 tl soola
valmistamine
  1. Määri umbes 2-liitrine keeksivorm võiga ja puista jahuga üle. Pane ahi 180 kraadi peale sooja.

  2. Tükelda 100 g võid ja pane potiga pliidile madalal kuumusel sulama.

  3. Haki sink ja sinihallitusjuust väikesteks tükkideks. Puhasta paprika ja haki samuti väikesteks tükikesteks.

  4. Vispelda munad lahti, lisa kohvikoor ja jahtunud sulavõi, sega. Lisa singi-, juustu- ja paprikatükid. Mõõda eraldi kaussi jahu, lisa küpsetuspulber ja sool ning sega läbi. Lisa kuivainesegu tainale ja sega ühtlaseks. Tõsta tainas keeksivormi ja silu pealt ühtlasemaks. Küpseta 180kraadises ahjus alumises kolmandikus umbes 60 minutit. Küpsust võid kontrollida puutikuga: kui sissetorgatud tikk väljub puhtalt, on keeks parasjagu läbi küpsenud.

  5. Võta ahjust, lase 10 minutit vormis jahtuda ja kummuta siis lõikelauale.

  6. 12 tk