TAIMNE PÄEVARETSEPT | Kosutav tšilliroog

Taimne Teisipäev, 22.08.2023

See on mõnusalt kosutav kõhutäis ennekõike jahedama ilma puhul, kuid vahel on ka soojal ajal isu millegi eriti toitva ja tummise järele.

Vaja läheb:
  • 1.5 spl oliiviõli

  • 250 ml puljongit

  • 1 hakitud sibul

  • 4 purustatud küüslauguküünt

  • 2 hakitud jalapenot

  • 2 hakitud sellerivart

  • 1 hakitud paprika

  • 1 purk purustatud tomateid

  • 6 spl tomatipastat

  • 1 purk punased ube

  • 1 purk kikerherned või valgeid ube

  • 1-2 spl tšillihelbeid

  • 2 spl jahvatatud vürtsköömneid

  • 1 tl kuivatatud oreganot

  • maitse järgi sool ja Cayenne pipart

  • Serveerimiseks taimset koor, Bon maitsepärmi

Valmistamine:
1. Kuumuta suures potis õli, lisa sibul ja küüslauk, maitsesta soolaga ning lase keskmisel kuumusel klaasjaks küpseda (umbes 5 minutit). Lisa potti jalapeno piprad (kui kasutad neid), seller ja paprika ning kuumuta veel 5-7 minutit, kuni kõik on pehmeks muutunud.
2. Lisa konservtomatid, puljong ja tomatipasta, sega läbi ning tõsta kuumust.
3. Lisa kurnatud ja loputatud oad, tšilli maitseaine, köömned, oregano/tüümian ja sool.
4. Lase kõigel kaaneta potis umbes 10-15 minutit podiseda, kuni segu pakseneb.
5. Kõige lõpuks lisa Cayenne’i pipar ja veel soola, kui tunned, et see on vajalik.
6. Serveeri maitsepärmi või taimse koorega.