Foto: Jaan Heinmaa

NÄDALA KOOK | Punase sõstra ja jogurti kook

Pille Enden, 08.09.2023

Kui punaste sõstarde paled on punaseks värvunud, saab nendega küpsetada üsna lihtsalt ja lihtsatest ainetest valmiva mahlase koogi. Taina ja täidise segamine on vaid mõne minuti töö. Kook jääb mõnusalt hapukas ja mahlakas ning püsib kaetuna pehme mõned päevad.

Valmistamise aeg
20 minutit + 45 minutit ahjus
Kogus
12 portsjonit
Põhi
  1. 150 g võid
  2. 2 dl suhkrut
  3. 4 dl nisujahu
  4. 1 sl vanillisuhkrut
  5. 2 tl küpsetuspulbrit
  6. 1 dl maitsestamata jogurtit
  7. 2 muna
Täidis
  1. 4 dl punaseid sõstraid
  2. 1 muna
  3. 2 dl maitsestamata jogurtit
  4. 0,5 dl suhkrut
  5. 1 tl vanillisuhkrut
Valmistamine
  1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Sulata või ja lase jahtuda.

  2. Sega põhja kuivained omavahel. Lisa jogurt ja munad ning klopi hästi läbi. Sega tainasse sulavõi. 

  3. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi ( 20x30 cm) või kõrgemate äärtega ahjuplaadile ja silu ühtlaseks.

  4. Puista peale sõstrad. Klopi täidiseks muna, jogurt ja suhkrud. Kalla põhjale. Küpseta 40-45 minutit. Lase jahtuda, enne kui lahti lõikad.