Foto: Jaan Heinmaa

IMELINE KALAPÄEV! Mahlased kalakotletid

Pille Enden, 24.08.2023

Suviste värskete kartulite ja stoovitud porganditega maitsevad mahlakad kalakotletid lihtsalt võrratult. Kui toidus on võid ja koort, siis ju peab tulemus hea olema! Lahjale valgele kalale annavad need parajalt rammusust.

Valmistamise aeg
35 minutit + 30 minutit saia leotamiseks
Kogus
4 portsjonit
Koostisosa
  1. 2 viilu saia
  2. 600 g haugi, lutsu, koha või muu valge kala nahata fileed
  3. 1 väike sibul
  4. 50 g võid
  5. 1 suur muna
  6. 2 sl vahu- või köögikoort
  7. 1 dl riivsaia
  8. soola
  9. pipart
  10. veidi sidrunimahla
  11. võid praadimiseks
Valmistamine
  1. Pane saiaviilud 30 minutiks külma vette likku. Aja kalafilee koos saia ja sibulaga läbi hakklihamasina. 

  2. Sulata või, lase jahtuda ja lisa hakkmassile. Klopi hulka muna ja koor. Maitsesta mass soola, pipra ja sidrunimahlaga.

  3. Vormi väikesed kotletid, paneeri riivsaias ja prae pannil võis mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt 6-7 minutit. Serveeri keedukartulitega.