
Jahutav ja kerge kõhutäis: suvel möödapääsmatud suvesupid
Nüüd, kui aed pakub külluslikult värskeid aedvilju, marju ja maitserohelist, on suviste suppide toidusedelisse lisamine vaat et möödapääsmatu.
Suvine külmsupp värske kartuliga

- 3 keedetud värsket kartulit
- pool kurki
- 4 keedumuna
- 300 küpsetatud linnuliha
- värsket hakitud tilli
- 100 g herneid
- 1 väike riivitud porgand
- 2 sl oliiviõli
- 1 tl valgeveiniäädikat
- 1 l keefiri
- soola, pipart, suhkrut
Haki retsepti neli esimest komponenti meelepärasteks tükkideks. Lisa till, herned ja riivitud porgand. Sega juurde oliiviõli, valgeveiniäädikas ning maitse järgi soola, pipart, suhkrut. Sega läbi ning jäta maitsestuma umbes pooleks tunniks. Sega juurde keefir ja maitsesta lõplikult. Kaunista nii, nagu just sulle meeldib.
Suitsulõhega külmsupp

- 400 g keedetud kartulit
- 2 marineeritud kurki
- 1 paprika
- 12 kirsstomatit
- 2 sl marineeritud ingverit
- 600 ml keefiri
- 125 g spinatilehti
- 300 g suitsulõhet
- soola, pipart, suhkrut
Tükelda kartulid, kurk ja paprika. Poolita kirsstomatid. Sega kokku viis esimest komponenti, jaota nelja kaussi. Püreesta keefir koos spinatilehtedega kannmikseris ühtlaseks, maitsesta soola, pipra, suhkruga. Vala kaussidesse, aseta peale tükeldatud suitsulõhe.
Põnev maasikasupp

- 800 g maasikaid
- 3 sl suhkrut
- 1 apelsini riivitud koor
- 2 sl mandlilaaste
- 4 sl müslit
- 4 dl piima
- 1 dl vahukoort
- marju, mandlilaaste
Pane maasikad koos suhkru ja apelsinikoorega kaussi ning suru marjad kahvliga puruks. Sega juurde mandlilaastud ja müsli. Vala peale piim. Jaota segu kaussidesse ja nirista juurde pisut vahustamata vahukoort.