Kookose-šokolaadimaius
Foto: Taimne teisipäev

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Kookose-šokolaadimaius

Taimne teisipäev, 16.05.2023

Suussulav magus amps, mille valmistamiseks on vaja vaid viit toorainet.

Vaja läheb:
1 purk täisrasvast kookospiima
120g kookoshelbeid
5 spl suhkrusiirupit (Golden Syrup)
150 g tumedat šokolaadi
25 g pistaatsiapähkleid
Valmistamine:
1. Ava kookospiima purk ja vaata, kas kookosrasv on pinnal. Kui seda pole, siis aseta see tunnikeseks külmkappi.
2. Kui kookosrasv on pinnal, kaabi lusikaga kaussi 150 g kookosrasva.
3. Lisa kookoshelbed, suhkrusiirup ja näpuotsatäis soola. Sega ühtlaseks. Vormi segu 8 väikseks batooniks ja aseta külmakindla karbiga sügavkülma vähemalt üheks tunniks.
4. Koori pistaatsiapähklid ja haki väiksemateks tükkideks. Aseta kõrvale. Sulata šokolaad vesivannil.
5. Võta batoonid sügavkülmast ja kasta need ükshaaval sulatatud šokolaadi, võta appi lusikad, et kate ühtlane jääks.
6. Aseta batoonid restile ja alla pane küpsetuspaber, et liigne sulatatud šokolaad saaks sinna peale tilkuda. Puista peale pähklid ja lase šokolaadil enne serveerimist korralikult tarduda.