Foto: Jaan Heinmaa

KERGE JA KRÕMPS | Ramen nuudli salat

Pille Enden, 07.06.2023
Kerge ja krõmps salat sisaldab rohkelt köögivilju ning nuudleid. Ramen nuudlid ei lähe keetes liialt pehmeks ja sobivad seetõttu salatisse hästi. Pikad nuudlid peaks enne potti panemist lühemaks murdma. Vinegrettkaste, milles annab tooni ingver, seob kõik ained ühte.  Salat sobib kergeks iseseisvaks roaks, aga ka lisandiks prae kõrvale. 
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
200 g varast või hiina kapsast
150 g punast kapsast
200 g ramen nuudleid
1 tk porgand
1 dl rohelist sibulat
2 spl mandleid
KASTE
1 dl oliiviõli
0.5 dl riisiäädikat
2 spl mett
2 tk purustatud küüslauguküünt
1 spl riivitud ingveri
1 tl seesamiõli
soola
musta pipart
Valmistamine
1. Lõika kapsad peenikesteks ribadeks. Koori porgand, lõika tikkudeks või riivi jämeda riiviga. Haki roheline sibul.
2. Lõika mandlid viiludeks ja rösti kuival pannil.
3. Sega kastme ained ja klopi ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.
4. Murra nuudlid väiksemaks ja keeda vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kurna ja kalla üle külma veega.
5. Sega kausis kapsad, porgand, roheline sibul ja röstitud mandlid, nirista peale kaste ja sega läbi.