Foto: Jaan Heinmaa

LIHTNE JA NII ERILINE | Avokaado-krabipaadid

Pille Enden, 03.06.2023
Ahjus küpsetatud avokaado on väga lihtsalt valmistatav, kuid eriline roog. Täidise hulka võib panna nii ehtsat krabiliha kui krabimaitselisi surimi pulkasid. Grillreziimil küpsetades jääb avokaado mõnusalt värske ja naturaalne. Kõvema vilja puhul võib aga küpsetada tavareziimil 200 kraadi juures 10-12 minutit. 
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 3-5 minutit ahjus
Koostisosad
3 tk keskmine küps avokaado
0.5 dl majoneesi
2 spl värskelt pressitud sidrunimahla
150 g krabimaitselisi pulki (surimi) või krabiliha
2 spl hakitud koriandrist
1 spl hakitud murulauku
1.5 tl jahvatatud paprikat
musta pipart
soola
1.5 dl riivitud kõvemat juustu
sidrunisektoreid serveerimiseks
Valmistamine
1. Kuumuta ahi grillrežiimil 240 kraadini. Koori üks avokaado, poolita ja eemalda kivi. Suru kahvliga peeneks.
2. Sega peenestatud avokaado majoneesi ja 1 sl sidrunimahlaga. Sega hulka hakitud krabiliha, 1,5 sl hakitud koriandrit, murulauk, 1 tl paprikat ja pipar. Maitsesta soolaga.
3. Poolita teised avokaadod ja eemalda kivid. Nirista peale sidrunimahla.Tõsta  krabisegu avokaadopoolikute õõnsustesse ja lao küpsetusvormi või -plaadile.
4. Puista peale riivjuust ja ülejäänud paprika. Küpseta grilli all 3- 5 minutit kuni juust on sulanud. Puista peale ülejäänud koriander ja serveeri sidrunisektoritega.