Foto: Jaan Heinmaa

SÄRTSU ARGIPÄEVA | Vürtsine porgandi-läätsesalat koriandripestoga

Pille Enden, 10.04.2023

Soe ja kerge salat sobib kevadesse hästi. Koriandrist pesto annab mõnusa meki, aga kastme võib valmistada ka muude meelepäraste lehtede, näiteks rukola või basiilikuga. Kui panna läätsed samal ajal keema, kui porgandid ahju, siis valmivad need üsna üheaegselt. Salatisse võib panna ka konserveeritud läätsesid, siis jääb keetmine ära.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 20-25 minutit ahjus
Koostisosad
4 tk Suur porgand
1 tk Punane sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane tšilli
2 spl Õli
4 dl Läätsed
Roheline sibul serveerimiseks
Sool
Must pipar
KORIANDRIPESTO
4 dl Koriandrilehed
2 dl Hakitud roheline sibul
4 tk Küüslauguküüs
4 spl Õunaäädiaks
1 spl Agaavisiirup
4 spl Õli
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Koori porgandid, lõika umbes 4 cm pikkusteks ja 5 mm paksusteks kangideks. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks.
2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pane porgandikangid ning sibularattad ühekordse kihina plaadile. Sega õli hulka purustatud küüslauk ja hakitud tšilli ning nirista juurviljadele. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 20-25 minutit või kuni porgandid on parajalt pehmed.
3. Vahepeal keeda läätsed pehmeks või kui kasutad konservi siis pole keeta vajagi.
4. Valmista pesto. Pane hakitud roheline sibul kuivale kuumale pannile ja kuumuta kuni on pruunistunud. Töötle sibul ja kõik ülejäänud pesto ained kombainis või saumikseriga püreeks. Maitsesta.
5. Võta porgandid ahjust ja sega läätsede ning pestoga. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja serveeri kohe.