Foto: Jaan Heinmaa

KUI EI TEA, MIDA SÜÜA TEHA | Soe kartulisalat peekoni ja pestoga

Tiina Lebane, 13.03.2023
Kui oled keedetud kartulist tüdinud, siis tuuni seda väheste lisanditega maitsvaks soojaks salatiks. Näiteks prae kuumas peekonirasvas kuldseks, lisa hakitud sibulat ja värsket kurki ning sega pestot hulka. Olgu see retsept abiks siis, kui süüa tahaks, aga ei tea, mida… 
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
10 tk Keskmine kartul
200 g Värske kurk
4 tk Sibulavars
1 pk Toorsuitsupeekoni kuubikud (140g)
Sool
Must pipar
3 spl Pesto
Valmistamine
1. Koori kartulid, lõika paksemateks (5-6 mm) viiludeks ja keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit, nõruta. Haki sibulavarred (koos valge osaga). Koori kurk ja lõika kuubikuteks.
2. Prae peekonikuubikud pannil krõbedaks, lisa kartuliviilud ja kuumuta kaane all ja aeg-ajalt segades umbes 10 minutit, kuni kartul on pehme. Maitsesta soola ja pipraga. Tõsta pannilt kaussi, lisa hakitud sibul ja kurk ning sega hulka pesto. Söö kohe.