Foto: Jaan Heinmaa

PARIM PÜHAPÄEVAKS! Saiavorm sidrunivõide ja mustikatega

Tiina Lebane, 26.03.2023
Munapiimas küpsenud saiavorm on paljudele tuttav magustoit, mis võib sõltuvalt lisanditest olla alati erinev. Siin on saiale määritud nii võid kui ka sidrunivõiet, lemon curd’i, mille luksuslik koostis ja värske sidrunimaitse annab roale eriti hõrgu maitse. Sidrunivõide asemel võid kasutada ka hapukat tsitrusemoosi.
Kogus: viiele
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 30 minutit küpsetamiseks
Koostisosad
1 pk Kuldne brioche röstsai (260g)
30 g Toasoe või
8 tl Sidrunikreem (lemon curd) või hapukas tsitrusemoos
150 g Mustikad
3 tk Muna
2 spl Suhkur
3 dl Piim
2 dl Rõõsk koor 35%
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
Tuhksuhkur peale
Valmistamine
1. Määri igale saiaviilule (pakis on 8-9 viilu) võid ja 1 tl sidrunikreemi. Lõika saiaviilud diagonaalselt pooleks.
2. Määri ahjuvorm võiga ja tõsta pooled saiakolmnurgad vormi, kattega pool üleval, asetades viilud pooleldi üksteise peale. Puista peale pooled mustikatest. Tõsta vormi ka ülejäänud kolmnurgad samamoodi kergelt ülestikku. Vala peale ülejäänud mustikad.
3. Pane ahi 180 kraadi peale sooja.
4. Klopi munad suhkruga lahti, lisa piim, vahukoor ja poole sidruni mahl. Sega hoolikalt läbi ja vala vormi saiadele. Lase umbes 5 minutit seista, et munapiim hakkaks saiadesse imbuma. Võid ka pealmisi saiaviile kergelt allapoole, vedeliku sisse suruda.
5. Küpseta 30 minutit, kuni saiavorm on paisunud ja kuldseks küpsenud. Lase pärast ahjust välja võtmist 5-10 minutit seista, seejärel puista peale veidi tuhksuhkrut ja paku kohe.