Kardemoniga vastlakuklid
Foto: Taimne teisipäev

TAIMNE VASTLAPÄEV | Kardemoniga vastlakuklid

Taimne teisipäev, 21.02.2023

Pehmed kardemonihõngulised vastlakuklid peale pikka liugu on tõelised maiuspalad.

6-8 kuklit
 Vaja läheb:
  • 300-400 g jahu

  • 0.5 tl soola

  • 0.5 tl jahvatatud kardemoni

  • 65 g suhkurt

  • 1 taimne „muna“ (kasuta nt Orgran munaasendajat)

  • taimne piim (nt mandlipiim) 165 ml

  • 20 g värske pärm (asendus 7 g kuivpärmi)

  • 85 g margariini

  • 200 ml taimset vahukoort

  • moosi maitse järgi

 
Valmistamine:
Sega kuivained suuremas kausis kokku (va pärm).
Valmista munaasendaja pakendil oleva õpetuse järgi 1 taimne „muna“.
Lahusta pärm käesoojas piimas ja oota umbes 5 min, kuni pärm hakkab vahutama (muutub aktiivseks).
Lisa piima ja pärmisegusse taimne „muna“ ja vala kogu segu kuivainete hulka. Sega läbi ja vala kogu segu tööpinnale.
Lisa margariin ja sõtku (kuni 15 min), kuni taigen tuleb käte küljest lahti.
Aseta taignapall tagasi kaussi. Raputa õrn kiht jahu taignapalli alla ja peale.
Kata kauss rätikuga ja aseta sooja kohta kerkima.
Kergita taigen kahekordseks (kuni 2 h).
Vormi taignast 6-8 kuklit.
Kergita kuklid rätiku all kahekordseks (kuni 30 min).
Küpseta kuklid 200 kraadi juures kuldpruuniks (pöördõhuga ahjus 190 kraadi juures).
Jahuta, lõika kuklitel mütsid maha.
Täida kuklid meelepärase moosi ja taimse vahukoorega.
Kaunista tuhksuhkruga.