Foto: Jaan Heinmaa

LAHJEM RETSEPT | Soe kana-köögiviljasalat

Pille Enden, 27.03.2023
Kevad läheneb jõudsalt ja paneb vast vaikselt lahjema menüü peale mõtlema. Soe kanasalat on just selline, parajalt kerge, aga toitev. Salat sisaldab rohkelt köögivilju ja värskeid salatilehti ning marinaadis maitsestunud kanaliha. Kintsuliha jääb praetuna mõnusalt mahlane, filee pisut kuivem, aga see-eest on rasvavaesem.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + 30 minutit maitsestumiseks
Koostisosad
400 g Broileri kintsuliha või filee
1 tk Punane sibul
200 g Kirsstomatid
1 tk Suur kollane paprika
2 spl Õli
2 tk Avokaado
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
100 g Salati- või spinatilehed
Sool
Must pipar
MARINAAD
2 spl Oliiviõli
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 tk Purustatud küüslauguküüs
2 tl Teraline sinep
1 tl Mesi
KASTE
2 spl Oliiviõli
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Maitsestamata jogurt
1 spl Teraline sinep
1 tl Mesi
Valmistamine
1. Sega marinaadiks õli, sidrunimahl, purustatud küüslauk, sinep ja mesi. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika kanaliha 2-3 cm tükkideks ja sega marinaadiga hästi läbi. Kata ja pane 30 minutiks külmkappi.
2. Sega kastme ained, maitsesta soola ja pipraga ning jäta maitsestuma.
3. Salati tarvis koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks. Poolita kirsstomatid. Poolita paprika, eemalda seemned, lõika ribadeks.
4. Kuumuta õli pannil. Prae kanatükke pannil mõõdukal kuumusel 5 minutit. siis pane pannile sibul ja paprika, prae veel 3-4 minutit.
5. Koori avokaadod, eemalda kivid ja lõika kuubikuteks. Nirista peale sidrunimahla.
6. Lao salatilehed, avokaadokuubikud ja tomatipoolikud vaagnale. Tõsta peale soe kana-köögiviljasegu ja nirista kaste. Serveeri kohe.