Supp. Arhiivifoto.
Foto: Unsplash

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Küüslaugune oregano ja oa supp Vahemere köögist

Evelin Ilves, 22.01.2023

Krõbe talveilm paneb kõhusoppi soojust paluma. Jagan teiega täna üht imelihtsat, külmikus iga päevaga aina paremaks muutuvat ning kokkuvõttes ka väga soodsat retsepti, mis pärineb Vahemeremaade lõputust ja maailma kõige tervislikumaks peetud retseptivaramust - selles on nii imehäid rasvu, kvaliteetseid valke kui ka kuhjaga head energiat andvaid süsivesikuid, vitamiinidest ja mineraalidest kõnelemata.

Vaja läheb:
4-le
  • 100 ml külmpressitud oliiviõli

  • 10 küüslaugu küünt, peeneks hakitud

  • 4 purki (400g/tk) konserveeritud valgeid ube (canellini, sobib ka butter beans)

  • 1spl kuivatatud oreganot (pune)

  • 0,5-1tl tšillihelbeid (saab ka ilma)

  • maitseks meresoola ja musta pipart

  • 300 ml puljongit (ideaalne on kondipuljong, aga sobib ka köögiviljaleem või -kuubik)

  • 1spl hakitud peterselli

Tee nii:
Kuumuta paksu põhjaga potis madalal kuumusel hakitud küüslauk pooles koguses oliiviõlis kuldkollaseks, seejärel sega sisse puljong ja nõrutatud valged oad ning lase aeglaselt keema.
Hauta suppi umbes 10 minutit. Nüüd püreeri umbes pool supi kogusest saumikseri või blenderiga ja sega püree uuesti supi sisse.
Lisa oregano ning maitsesta soolaga ja lase supil 20-30 minutit minimaalsel podinal haududa. Enne serveerimist sega ülejäänud oliiviõli supi sisse (jäta natuke ka kaunistuseks) – nii saab maitse ehtsam ja kõik hea jääb alles.
Kaunista värske musta pipra ja hakitud peterselliga ja lisa supitaldrikusse kaunisti juurde mõned tilgad külmpressitud oliiviõli. Naudi tummise ja toitva pearoana, mis pikaks ajaks mõnusa ja sooja tunde sinusse salvestab!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin