Foto: Jaan Heinmaa

MÕNUSALT TOEKAS | Röstitud köögivilja-hakklihasupp

Pille Enden, 02.02.2023
Mõnusalt toekas argine supp sisaldab rohkelt köögivilju ja ainult veidike hakkliha. See on tõhusalt toitev, aga samas kerge.  Juurvilju tasub eelnevalt ahjus röstida, see muudab supi tummisemaks ja annab õrnalt mesise maitse.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
1 tk Sibul
2 tk Küüslauk
2 tk Porgand
1 tk Porru
1 tk Pastinaak
200 g Kaalikas
4 spl Õli
2 tl Mesi
4 tk Rosmariinioks
300 g Veisehakkliha
1 spl Õli
1 prk Tükeldatud või kooritud tomatid (400g)
2 tk Loorberileht
1.2 l Köögiviljapuljong või vesi
2 tk Hapukurk
Peotäis hakitud värsked ürdid ( nt petersell, till, pune, basiilik)
Valmistamine
1. Kuumuta ahi 200 kraadini. Koori ja haki sibul, küüslauk, porgandid, porru, pastinaak ja kaalikas. Sega tükeldatud köögiviljad mee ja õliga, maitsesta soola-pipraga. Pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa rosmariinioksad ja rösti 20 minutit. Vahepeal pruunista hakkliha pannil õlis.
2. Kalla köögiviljad koos hakklihaga potti, lisa tükeldatud tomatid, loorberileht ja kuum puljong. Lisa hakitud ürdid ja maitsesta soola ning pipraga. Kuumuta supp keemiseni, alanda kuumust, kata kaanega ja lase 20 minutit vaikselt podiseda. Lisa kuubikuteks lõigatud kurgid ja keeda veel 10 minutit. Timmi maitse ja serveeri hakitud ürtidega.