Kreemine hernesupp
Foto: Taimne Teisipäev

TAIMNE PÄEVARETSEPT | Kreemine hernesupp

Taimne Teisipäev, 10.01.2023

Roheline hernesupp, mis oma siidise tekstuuri ning kergusega maitseb tervele perele.

Vaja läheb:
  • 1 sibul

  • 3 küüslauguküünt

  • 1 suur kartul (või 2 väiksemat)

  • 300 g värskeid või külmutatud herneid

  • 700 ml köögiviljapuljongit/vett

  • 1 spl õli

  • maitse järgi soola ja pipart, meelepäraseid ürte (peterselli)

  • 1 spl sidrunimahla

Serveerimiseks(valikuline):
  • oliiviõli

  • taimset jogurtit/koort

  • herneid

  • tüümiani

  • purustatud maapähkleid

 
Valmistamine:
Koori sibul ja küüslauk, ning haki peeneks. Koori ja tükelda kartul.
Kuumuta potis spl õli ning lisa sibul ja küüslauk. Kuumuta kuni sibul on klaasjas. Lisa tükeldatud kartul ja herned, kalla peale köögiviljapuljong või vesi.
Lase vaikselt haududa umbes 15 minutit, kuni kartul ja herned on pehmed. Võta tulelt, lisa spl sidrunimahla ning püreesta saumiksriga kuni supp on kreemjas ja ühtlane. Maitsesta soola ja pipraga, ning soovi korral ka ürtidega.
Kalla kaussi ja serveeri!
Soovi korral või kaunistada veel taimse koore või jogurtiga, oliiviõli, tüümiani, herneste ning purustatud maapähklitega.
 
Ilusat uut aastat!
Heade soovidega