Foto: Jaan Heinmaa

NÄDALA KOOK | Pirnipirukas

Tiina Lebane, 06.01.2023
Mahlasele pirnipirukale annab tume kakaopulber head šokolaadimaitset, mida omakorda täiendab karamelline pruun suhkur. Kui pirnid koogil on pärast küpsetamist tuhmid, siis pintselda need toidusiirupiga kergelt üle.
Koostisosad
1 tk Sidrun
1 tk Suurem pirn
180 g Või
5 dl Nisujahu
2 dl Pruun suhkur
0.5 tl Sool
3 tl Küpsetuspulber
1 dl Kakaopulber
2 dl Mulliga mineraalvaesi
2 spl Õunaäädikas
Tuhksuhkur
Valmistamine
8tk
1. Pigista sidrunimahl potti, lisa ka 2 dl vett. Koori pirnid, lõika pooleks ja eemalda südamik. Tõsta sidrunivette, lase keema tõusta ja tõsta siis pott kohe pliidilt ära. Sulata või ja tõsta jahtuma.
2. Pane ahi 180 kraadi peale sooja, vooderda pirukavorm küpsetuspaberiga.
3. Sega kausis kokku jahu, suhkur, sool, küpsetus- ja kakaopulber. Lisa kuivainetele sulavõi, mineraalvesi ja õunaäädikas. Sega kiirelt tainaks ja vala vormi. Nõruta pirnid ja kergelt surudes aseta taina peale.
4. Küpseta umbes 30-35 minutit. Lase vormis umbes 15 minutit jahtuda, lõika tükkideks ja enne serveerimist puista peale tuhksuhkrut.