Foto: Jaan Heinmaa

MAITSETE ADVENDIKALENDER 15 | Pidupäeva krevetisalat

Tiina Lebane, 15.12.2022
Külmutatud krevettidest saab valmistada piduliku ja väga maitsva salati, kus soolane ja magus on suurepärases tasakaalus. Magusa tšillikastme ja küüslauguga maitsestatud majoneesi-jogurtikaste seob kõik eriti maitsekaks tervikuks. 
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
300 g Suured keedetud krevetid (külmutatud)
1 prk Ananassirõngad (565/340 g)
300 g Bresto juust
KASTE
1 dl Majonees
1 dl Maitsestamata jogurt
1 tk Keskmine küüslauguküüs
3 spl Magus tšillikaste
Sool
Valmistamine
1. Tõsta krevetid aegsasti tagvakülma, et need aeglaselt sulada saaksid. Nii säilib krevettide maitse ja struktuur mahlasena.
2. Tõsta ananassirõngad nõrguma, lõika väikesteks tükkideks. Lõika juust umbes 1 cm kuubikuteks.
3. Kastme jaoks sega kokku majonees ja jogurt, purusta hulka küüslauk, lisa tšillikaste ja maitse järgi pisut soola.
4. Sega kaste krevettide, ananassi ja juustuga läbi ning lase salatil paar tundi enne söömist maitsestuda.
5. Paku salatit samal päeval. Kui valmistad varem, siis lihtsalt ära sega kastet salatiainetega, vaid tee seda mõni tund enne serveerimist.