Foto: Jaan Heinmaa

MAITSETE ADVENDIKALENDER 17 | Piparkoogi-lehttainarullid

Pille Enden, 17.12.2022

Need rullid toovad tuppa mõnusat piparkoogihõngu. Piparkoogimekiga saiu saab ülilihtsalt küpsetada, kui kasutada valmis tainaid.  Šokolaadine toorjuust lisab magusat mekki ja mahlasust, aga saiadesse võib panna ka tuhksuhkruga magustatud toorjuustu. Jahtunud saiadele võib peale puistada tuhksuhkrut või niristada piparkoogiglasuuri või teha lausa mõlemat.

Koostisosad
400 g Pärmi-lehttainas
300 g Piparkoogitainas
100 g Toorjuust Milka šokolaadiga
3 spl Pruun suhkur
3 spl Värskelt riivitud apelsinikoor
0.5 tk Muna määrimiseks
Tuhksuhkur pealeriputamiseks
Piparkoogiglasuur soovi korral
Valmistamine
1. Rulli pärmi-lehttainas jahusel laual ristkülikuks. Rulli piparkoogitainas veidi väiksemaks plaadiks
2. Määri pärmi-lehttainale õhuke kiht toorjuustu ja puista peale suhkrut. Aseta peale piparkoogitainas.
3. Keera tainad tihedalt rulli ja lõika paarisentimeetristeks viiludeks.
4. Tõsta ahjuplaadile küpsetuspaberile ja pintselda pealt munaga.
5. Küpseta 200-kraadises ahjus 15-18 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut või kaunista piparkoogiglasuuriga.